VOOR OUDERS

Voor Ouders
Voor Ouders
Voor Ouders
Ouder coaching

Dit traject is een kortdurende vorm van begeleiding. Vanuit het hier en nu weer verder.
Soms is het fijn voor een ouder om zelf ook te leren omgaan met het gedrag van zijn/ haar kind. Inzicht te krijgen in het ouderschap en welke rol je als ouder daarin hebt. Ook voor samengestelde gezinnen is dit coachingstraject een waardevolle begeleiding.

Oudercoaching geeft ouders inzicht in het ontwikkelingsproces dat hun kind door de therapie doormaakt. Ouders krijgen concrete adviezen hoe ze thuis hun kind kunnen steunen in dit proces, wat het effect van de therapie positief beïnvloedt. Oudercoaching is niet hetzelfde als therapie voor ouders. Ouders worden door mij geholpen op een andere manier naar hun kind te kijken en soms ook naar zichzelf. Deze ouder sessie gaan verder dan de sessies die horen bij het traject dat u zoon of dochter bij mij doorloopt. Waar loopt u als ouder tegen aan, soms als ouders samen, soms als ouder alleen.

Gezin Therapie

Als uw gezinssituatie niet langer prettig is en er constant conflicten zijn, volstaat het niet om alleen uzelf, of alleen uw kind hulp te bieden. Het is zinvoller om iedereen samen in één ruimte te hebben. Bij deze vorm van therapie komt daarom het hele gezin in begeleiding. U komt samen met uw kind naar de praktijk, of Lieza komt bij u thuis om met het hele gezin te werken. Op deze manier kunnen we  samen met uw gezin naar de problemen en de mogelijkheden kijken om bestaande patronen te doorbreken.

Samengestelde gezinnen

Je besluit om samen te gaan wonen. Leuk maar soms ook lastig. Als je beiden uit een eerdere relatie kinderen hebt, is het een hele opgave om van een samengesteld gezin een succes te maken. Samengestelde gezinnen hebben een andere dynamiek dan traditionele gezinnen. Omgaan met elkaar roept soms heftige emoties op.  In mijn praktijk begeleid  en adviseer ik samengestelde gezinnen.